Hogyan érik el a benzinkutakon, hogy többet vásároljunk?

Legtöbbünk valószínűleg járt már autópályát; hosszabb úton pedig bizonyára tartott egy- egy pihenőt valamely benzinkúton- nem csak vásárlási, hanem mosdóhasználati okokból is.
Ha jól átgondolják, az utóbbi időben egyre kevesebb az olyan autópálya melletti benzinkút, ahol még ingyenesen igénybe lehet venni a mosdókat.

De mi ennek az oka, és miért egy kiváló trükk ez?

Természetesen egyéb megfontolásai is vannak annak, hogy fizetni kell a mosdóért- például, hogy az üzemeltetőnek is pénzbe kerül a wc-k tisztán tartása és működtetése, továbbá, hogyha egy nagyobb turistacsoport mondjuk megáll szünetet tartani, valószínűleg jó páran meg fogják rohamozni a mosdókat.
SONY DSC

Ez a benzinkútnak pedig nem jelent bevételi forrást.
Hogyan lehetne akkor elérni, hogy azok, akik csak szünetet tartanak és nem kívánnak tankolni, vagy fogyasztani, mégis költsenek nálunk?

A legtöbb autópálya melletti töltőállomás erre egy kiváló trükköt dolgozott ki, mellyel úgy ösztönöznek minket vásárlásra, hogy mi nem is tudunk róla; sőt, azt gondoljuk, hogy jól jártunk.

A benzinkutak először bevezették az ún. fizetős mosdót, amivel korántsem tettek szert nagyobb népszerűségre, mivel az eddig ingyenes volt.

Ezután viszont rájöttek, hogyha a mosdó használatáért fizetett csekély összeget kupon formában a látogatónak adják, melyet levásárolhat, nem csak megnő a bevételük, hanem még a potenciális vásárló is hálás lesz nekik.

Miért?

A vásárló természetesen így „szívesebben” fizet, mivel nem gondolja majd, hogy az addig ingyenes szolgáltatásért fizetnie kell. Ugyanis visszakapja azt, levásárolhatja, bármire. Tehát ő dönt a pénze elköltése felett.

Megfizetteti a szolgáltatás árát, amiből a helyiség tisztán tartását, működtetését biztosítja.

Ezen kívül viszont a legnagyobb hasznot az hozza neki, hogy a saját bevételét növeli.

A kupont ugyanis a legtöbb látogató le fogja vásárolni. Egyrészt, mert ha kidobja, úgy érzi a saját pénzét dobja ki, mivel ezért vehetne valamit. Másrészt pedig, mert a legtöbben általában nem járunk minden nap arra, nem fogjuk összegyűjteni a kuponokat, vagy megőrizni, inkább azonnal elköltjük.

Ezzel pedig szépen növelni fogjuk a töltőállomás bevételét.
Tankolásra ez nem használható fel, legtöbben egyébként is tankolás után veszik igénybe a mosdót; tehát a benzinkúton belül található shop részben fogunk vásárolni (ahol egyébként a termékek többszörösébe kerülnek a bolti árhoz képest), amin nekik a legnagyobb hasznuk van.

A dologban még egy csavar van, ugyanis a mosdóért kifizetett összegért (általában 100 Forint), gyakorlatilag semmi sem tudunk vásárolni. Tehát további pénzt kell ráfizetnünk, hogy valamit vásároljunk, tehát:

Még többet fogunk költeni.

Ezt még akár tovább is lehet színezni, egyes kutakon pl. 250 Forintonként lehet beváltani 1 db kupont, tehát még többet, és még többet fogunk költeni, minél többen vagyunk.
Sőt, a benzinkúton általában, ha tankolunk, akkor valószínűleg ezt egy magasabb összegért tesszük; ezért több kísérlet is bebizonyította, hogy ez ösztönzően hat a vásárlási hajlandóságra, főleg a shopon belül, mivel azok az apróságok, amiket ott vásárolhatunk, olcsóbbak, tehát ezek árát nem fogjuk érzékelni ahhoz képest, amit tankolásra költöttünk.
De erről a kísérletről a következő cikkükben fogunk bővebben írni.

 

 

 

Csatlakozz a több ezer értékesítőhöz, akik sikeresen használják a technikáinkat!

Iratkozz fel az Instant Meggyőzés Klub várólistájára és megkapod a TOP5 meggyőzéstechnikát ajándékba!